Τρίτη 06.06.2023
More

  Κοινή δήλωση Ελλάδας – Τουρκίας μετά την 4η Συνάντηση Θετικής Ατζέντας στην Άγκυρα

  Σε θετικό κλίμα και με ταύτιση απόψεων για πολλά θέματα, αλλά και για την πρόοδο της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας σε πολλούς τομείς έγινε σήμερα στην Άγκυρα η συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών της χώρα μας, Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη, και του ομολόγου του, Μπουράκ Ακτσαπάρ.

  Οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, και της Τουρκίας, Μπουράκ Ακτσαπάρ, συναντήθηκαν στην Άγκυρα, για τον 4o γύρο συζητήσεων επί του Κοινού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών.

  Όπως ανέφεραν οι δυο πλευρές σε κοινή τους δήλωση «Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των ΤΠΕ, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος».

  Σημειώθηκε δε ότι πολλά θέματα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος σε αρκετά άλλα.

  Η συνάντηση έθεσε, επίσης, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.

  Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτή τη δυναμική και διαρκή διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ