Δευτέρα 28.11.2022
More

  «Κομβόι προσφύγων» ετοιμάζεται από Συρία για Ελλάδα μέσω Τουρκίας

  Περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, παρακολουθούν ομάδες σε Facebook και Telegram και προετοιμάζονται για φυγή

  Για νέο, μεγάλο κύμα προσφύγων που θα φύγουν από τη Συρία και, μέσω της Τουρκίας, θα αναζητήσουν καταφύγιο ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιεί σε σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet.

  Στο δημοσίευμα με τίτλο «Κομβόι με πρόσφυγες», αναδημοσιεύονται πληροφορίες που είχε μεταδώσει χθες το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το δημοσίευμα αναφέρεται σε ομάδα στο Telegram και στο Facebook της Τουρκίας, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, στα οποία, όπως υποστηρίζεται, ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια που θα ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα.

  Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2020, μετά την ανακοίνωση τής τουρκικής κυβέρνησης για μονομερές άνοιγμα των συνόρων προς την Ελλάδα, χιλιάδες άνθρωποι συνωστίστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του Έβρου, με αποτέλεσμα να προκληθούν και επεισόδια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ