Πέμπτη 03.12.2020
More

  Μ. Κάτσης: «Άμεση παράταση και διεύρυνση του εξωδικαστικού μηχανισμού»

  Άμεση παράταση και διεύρυνση του εξωδικαστικού μηχανισμού για να μην οδηγηθούν οι επιχειρήσεις σε πτώχευση ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, με την οποία ζητούν την άμεση παράταση της προθεσμίας υπαγωγής επιχειρήσεων και αυτοαπασχολουμένων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020. Ζητούν ακόμα να μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό επιπλέον επιχειρήσεις που δεν είχαν ξεκινήσει διαδικασίες υπαγωγής, ώστε να μην οδηγηθούν σε πτώχευση οι υγιείς επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν ή θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

  Οι συναρμόδιοι Υπουργοί γνωρίζουν ότι πολλοί επιχειρηματίες που είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες υπαγωγής, δεν κατάφεραν να τις ολοκληρώσουν μέχρι την προθεσμία της 30/04/2020, καθότι οι δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατέστησαν αδύνατη την πλήρη υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και δεδομένων (επικαιροποιημένα στοιχεία οφειλών, πιστοποιητικά και αποφάσεις δικαστηρίων κ.ά.). Η προθεσμία αυτή είχε οριστεί προτού υπάρξει το δεδομένο της πανδημίας. Παρήλθε χωρίς να δοθεί παράταση, ενώ κανείς αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας δεν έχει ενημερώσει δημόσια για το τι μέλλει γενέσθαι.

  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ήταν μια κατάκτηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και χαιρετήθηκε εξ αρχής από τους φορείς της επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαλείο αναδιάρθρωσης και ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, που θεσμοθετήθηκε έπειτα από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και έδωσε δυνατότητα σε επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους να σταθούν στα πόδια τους, αποφεύγοντας την πτώχευση. Το γεγονός ότι η ΝΔ ως αντιπολίτευση τον καταψήφισε και τον πολέμησε, εγείρει ανησυχίες για το μέλλον του μηχανισμού. Η ΝΔ μέχρι στιγμής, όπως και σε πλήθος άλλων θεμάτων, έχει κάνει στροφή 180ο, διατηρώντας τον. Καλείται τώρα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον παρατείνει επιπλέον και να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του, ως εργαλείο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να πλήξει πολλές μέχρι σήμερα υγιείς επιχειρήσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Με μειώσεις τα δημοτικά τέλη του 2021 (αναλυτικοί πίνακες)

  Με μειώσεις εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ιωαννιτών για τη νέα χρονιά.

  Υψηλός δείκτης υλοποίησης έργων, εγκρίθηκε το πρόγραμμα του νέου έτους

  Το πρόγραμμα υπερψήφισαν η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα, της Τατιάνας Καλογιάννη και του Λάζαρου Νάτση

  Εννέα νέα κρούσματα στα Ιωάννινα- 22 στην Ήπειρο

  22 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την τελευταία ημέρα στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

  51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος: Ενημέρωση Ελισάφ για την πανδημία

  Εκτενής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έγινε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.