Δευτέρα 24.06.2024
More

  Μ. Τζούφη: Επίδομα στρατιωτικών – Ούτε ένα ευρώ παραπάνω

  Ως κακόγουστο αστείο χαρακτήρισε η Μ. Τζούφη την απάντηση του υφυπουργού Οικονομίας, Θάνου Πετραλιά, στην ερώτηση της Νέας Αριστεράς για το επίδομα απομακρυσμένων, παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών.

  Όπως ανέφερε η κ. Τζούφη:

  Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί η απάντηση του υφυπουργού Οικονομίας Θάνου Πετραλιά, στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη για το επίδομα απομακρυσμένων, παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών, το οποίο διεκδικούν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στους νομούς Ιωαννίνων, Ροδόπης και Καστοριάς.

  Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς ζήτησαν τον επανακαθορισμό των περιοχών, όπως και την καταβολή του επιδόματος σε όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

  Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, ο αρμόδιος υφυπουργός γενικολογεί για τα μισθολογικά αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και παραθέτει τις προβλέψεις του νόμου. Ενημερώνει, μάλιστα, πως το θέμα «εξαρτάται από την κυβερνητική πολιτική» ως απλός σχολιαστής και όχι ως υπουργός της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό, ομολογεί πως δεν έχει καμία διάθεση να δώσει λύση στο πρόβλημα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ