Τρίτη 25.06.2024
More

  Με αυτοπεποίθηση και ενότητα ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα

  Με αυτοπεποίθηση, ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη στην αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την διαρκώς αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, που βρίσκεται σε παροξυσμό. 

  Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του από τα Γιάννενα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλας, στέλνοντας το μήνυμα του για τη νέα χρονιά και τις πολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας του «ταραξία» της περιοχής, όπως αποκάλεσε την Τουρκία.

  Ο κ. Τασούλας τόνισε, ότι η κρίση με τον εξ Ανατολών κίνδυνο είναι η τελευταία που θα αντιμετωπίσει η χώρα και ο λαός, μετά την 10ετή οικονομική κρίση, στην αρχή πλέον της εξόδου από αυτήν.

  «Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί αντιμετωπίζουν τον εξ Ανατολών κίνδυνο και την Τουρκία που βρίσκεται σε φάση παροξυσμού. Είναι η τελική κρίση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, εντός των συμμαχιών μας, με τα δίκαιά μας και θα την αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

  Ο ελληνικός λαός, να είναι σίγουρος, ότι, όπως με τη θυσία του ξεπεράσαμε την κρίση, έτσι θα ξεπεράσουμε και την τουρκική απειλή.

  Η Τουρκία αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον, τον ταραξία της ανατολικής Μεσογείου, βάζοντας τον εαυτό της απέναντι σε πολλές χώρες.

  Η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ικανή αποτρεπτική δυνατότητα, αλλά πάντα χρειάζεται εκσυγχρονισμός, ανανέωση και συντήρηση, όλα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», ανέφερε.

  Ο κ. Τασούλας δήλωσε βέβαιος, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν και την ικανότητα και τη δύναμη να ενεργήσουν εφόσον χρειαστεί αποτρεπτικά απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας, ενώ πρόσθεσε, ότι το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο είναι αρραγές, όπως επιβάλλεται από τις συνθήκες και τις εξελίξεις.

  Ο Γ. Στύλιος

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ Γ. Στύλιος με χθεσινές του δηλώσεις στο ITV, εκφράζοντας τις ευχές του στο σύνολο των Ηπειρωτών και των Ελλήνων, για τη νέα χρονιά, επιμένοντας και αυτός στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σε διεθνές επίπεδο.

  «Για το 2020 εύχομαι, όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε δημόσιες θέσεις και κατέχουμε δημόσια αξιώματα, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας, που δοκιμάζεται και προκαλείται από τη γείτονα χώρα και τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις. Η Ελλάδα και η κυβέρνηση στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στη γείτονα Τουρκία και με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και προς κάθε κατεύθυνση, ότι δε διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της με κανέναν», ανέφερε ο κ. Στύλιος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ