Τρίτη 11.08.2020
More

  Μητσοτάκης- 10.000€ όφελος για κάθε αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

  Στην παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαγγέλλοντας οικονομικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  Στην εισαγωγή του, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ενώ στη Νορβηγία τα μισά αυτοκίνητα είναι ήδη ηλεκτρικά και στη Βρετανία θα σταματήσουν να πωλούνται τα αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας το 2035, στην Ελλάδα, μόλις το 0,3% είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και η διείσδυση στην αγορά είναι μικρή για την ώρα.

  Τα μέτρα για την διάδοση των οχημάτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων

  Στόχος είναι 1 στα 3 αυτοκίνητα στην Ελλάδα έως το 2030 να είναι ηλεκτρικό και το πρώτο σκέλος του σχεδίου περιλαμβάνει συγκεκριμένα οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης:

  -Επιδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες στην αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.

  «Έτσι θα καλυφθεί το 25% για περίπου 14.000 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το όφελος ανά μονάδα, συνδυασμό με το οικολογικό μπόνους και τις  σχετικές φοροαπαλλαγές θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ, κάνοντας τα αυτοκίνητα πιο προσιτά και πιο συμφέροντα στο μέσο εισόδημα».

  «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά το αρχικό αυξημένο κόστος της απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ένα αυξημένο κόστος που η πολιτεία έρχεται να επιδοτήσει για να το κάνει πιο αποδεκτό, ο χρήστης ενός νέου αυτοκινήτου θα εξοικονομεί ετησίως περίπου 2.000 ευρώ τον χρόνο από το κόστος ανεφοδιασμού και συντήρησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

  -Το πρόγραμμα «Ηλεκτρικά» θα επιδοτεί κατά 15% την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και ελαφρών φορτηγών και κατά 25% την αγορά ηλεκτρικών ταξί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την σημασία της αντικατάστασης των στόλων ταξί, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

  «Ελεύθερη κίνηση, παντού»

  Τα οχήματα αυτά θα κυκλοφορούν ελεύθερα παντού και για δύο χρόνια θα απαλλάσσονται από τέλη στάθμευσης.

  -Θα εξαιρούνται επίσης από το φορολογητέο εισόδημα οι δαπάνες για την φόρτιση τους. Από τα εταιρικά έσοδα θα εκπίπτει το 50% και το 70% τους κόστους αγοράς ή μίσθωσης ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Οι ίδιες απαλλαγές θα ισχύουν και για την εγκατάσταση σημείων φόρτισης ενώ θα ληφθούν μέτρα και για την ρύθμιση της αγοράς και την χοροθέτηση των σημείων φόρτισης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  126 νέα κρούσματα – Ένα στην Πρέβεζα

  Στα 126 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.  

  Το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Ελληνικές φρεγάτες το καλούν να αποχωρήσει

  Το σκάφος έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν μπορεί να προβεί σε έρευνες

  Νέα έκτακτα μέτρα – Απαγορεύσεις και ωράρια

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα, έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων στη χώρα. 

  Τρίτο ατύχημα στο ίδιο σημείο! (φωτογραφίες)

  Η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ετών, ήταν η σημερινή, που σημειώθηκε ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα, στη συμβολή Παλάσκα και Ιπποκράτους μεταξύ Βοτανικού και Ανατολής

  Εν αναμονή των αναλύσεων για το «κόκκινο στρώμα» στην Παμβώτιδα

  Ένα μικρό τμήμα της Παμβώτιδας απέκτησε ένα «κόκκινο στρώμα» στην επιφάνειά της

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.