Τετάρτη 26.01.2022
More

  Διαμαρτυρία των σχολικών τροχονόμων και ένταση στο Δημαρχείο

  Τα έξοδα κίνησης των 176 ευρώ το μήνα, διεκδικούν οι 52 σχολικοί τροχονόμοι στο δήμο Ιωαννιτών, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο

  Τα έξοδα κίνησης των 176 ευρώ το μήνα, διεκδικούν οι 52 σχολικοί τροχονόμοι στο δήμο Ιωαννιτών, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, με τη δημοτική αρχή ωστόσο να επικαλείται αρνητική νομική γνωμοδότηση, με το σκεπτικό, ότι αφού οι σχολικές μονάδες ήταν κλειστές το διάστημα αυτό, δε δικαιολογείται η πληρωμή των εξόδων κίνησης. Οι 52 σχολικοί τροχονόμοι, γυναίκες στο σύνολό τους συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Δημαρχείο, και με τη συμπαράσταση του ΕΚΙ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή, να καταβάλλει τα χρήματα που τους οφείλει.

  Επικαλούνται μάλιστα τη δεύτερη κατανομή χρημάτων από το υπ. Εσωτερικών εν μέσω της πανδημίας στους δήμους, όπου αναφέρεται, όπως υποστηρίζουν, ότι η πρόβλεψη αφορά και στην πληρωμή των σχολικών τροχονόμων, κάτι που έχει ήδη γίνει σε άλλους δήμους της χώρας.

  Λίγο πριν την αποχώρησή τους από το σημείο, επικράτησε ένταση ανάμεσα στις σχολικές τροχονόμους, τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΙ που ήταν παρόντα και στον Β. Τσαμπαλά, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ