Κυριακή 20.06.2021
More

  Μητσοτάκης: Εξαιρετικά επικίνδυνη η Covid, απειροελάχιστη πιθανότητα παρενεργειών από το εμβόλιο

  Τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  Το Ταμείο Ανάκαμψης, η επιχείρηση «Ελευθερία» αλλά και η σημασία των self test ήταν τα κεντρικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των μηνιαίων, ενημερωτικών συναντήσεών τους.

  Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη επιχείρηση «Ελευθερία» και στο άνοιγμα του εμβολιασμού στις παραγωγικές ηλικίες άνω των 30 ετών, ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται και οι εμβολιασμοί προχωρούν δεν πρέπει να δικαιολογήσουν κανέναν εφησυχασμό, σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Σχετικά με τους εμβολιασμούς υπογράμμισε ότι ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 30-39, έχουν ξεπεράσει τις 100.000, και άμεσα θα ανοίξει και για τις ηλικίες 40-49 ετών.

  Όπως ανέφερε, «το 95% των συμπολιτών μας στις ΜΕΘ δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Είναι χρέος όλων μας να στείλουμε το μήνυμα, ειδικά στους πιο ευάλωτους, ότι ο εμβολιασμός μας προστατεύει από μια αρρώστια που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και είναι μια ιατρική πράξη απολύτως ασφαλής. Ο όποιος, απειροελάχιστος κίνδυνος παρενεργειών είναι μικρότερος από τις πιθανότητες να ασθενήσει κάποιος από κορωνοϊό».

  Ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης και της έδωσε ένα στικάκι με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0». Έκανε λόγο για μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και πρόσθεσε: «Είχα δηλώσει ότι δεν πρέπει οι πόροι αυτοί να σπαταληθούν αλλά να τους επενδύσουμε για το αύριο της Ελλάδας και αυτό υπηρετεί το σχέδιο ανάκαμψης».

  Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα θα γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά οι ανακοινώσεις για SMS και διαδημοτικές μετακινήσεις μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ