Τετάρτη 17.04.2024
More

  Μητσοτάκης για πανδημία: Η κατάσταση θα βελτιώνεται καθώς βαίνουμε προς την άνοιξη

  Αγωνία και για τον Σεπτέμβριο – Θα εκπονηθεί ένα σχέδιο προετοιμασίας της χώρας για το φθινόπωρο

  Να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό κάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Όπως τόνισε κατά διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, «θα πρέπει να εξακολουθούμε να τηρούμε τους βασικούς κανόνες προστασίας και, προφανώς, η επιμονή μας θα εξακολουθεί να στρέφεται στην ανάγκη να συνεχίσουμε το πρόγραμμα του εμβολιασμού».

  Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα ανέφερε πως θα δημιουργηθεί και ένα σχέδιο προετοιμασίας της χώρας για τον Σεπτέμβρη σε περίπτωση που η κατάσταση με τον κοροναϊό επιδεινωθεί και πάλι.

  Ο πρωθυπουργός εμφανώς ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες αλλά και για να μην επιδείξουν οι πολίτες χαλαρότητα. Αγωνιά, όμως, και για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

  Ειδικό σχέδιο για τον Σεπτέμβρη

  «Καθώς θα βαίνουμε προς την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι δεδομένο ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται, αλλά θα ετοιμάσουμε από τώρα ένα σχέδιο προετοιμασίας της χώρας για το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο», τόνισε.

  Σχετικά με το νομοσχέδιο της αναδιοργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

  «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο όλοι οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να έχουν πλέον προσωπικό γιατρό, ο οποίος θα τους παρακολουθεί και θα τους συμβουλεύει.

  Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη η περιπέτεια του Covid να αποτελέσει την αφορμή για σημαντικές παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και προφανώς σημαντική παρέμβαση χωρίς την ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν νοείται. Οπότε, θα αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας», επισήμανε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ