Κυριακή 26.05.2024
More

  Νέα Αριστερά: Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθήκον όλων μας

  Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη. Κύριο θέμα συζήτησης με τους εργαζόμενους αποτέλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

  Όπως τονίστηκε, πρόκειται για ένα ακόμη νομοσχέδιο που υπονομεύει τα πολιτιστικά αγαθά, αμφισβητεί το δημόσιο χαρακτήρα τους και αγνοεί παντελώς τις τεκμηριωμένες απόψεις των ανθρώπων που υπηρετούν τον πολιτισμό. Πιο συγκεκριμένα, η πολιτιστική μας κληρονομιά και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες υποβαθμίζονται διαρκώς, με την αποκοπή πέντε μεγάλων Μουσείων της χώρας και τη μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ, με την ιδιωτικοποίηση των αναψυκτήριων, των εισιτηρίων και των πωλητηρίων των αρχαιολογικών χώρων.

  Η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και γι’ αυτό στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος αποκλείστηκε από τις επιτροπές της Βουλής λόγω της εκδικητικότητας και της αντιθεσμικής συμπεριφοράς της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

  Σημείωσε ακόμα πως «η αγωνία των εργαζομένων για την επόμενη ημέρα είναι προφανής. Οι ελλείψεις προσωπικού επίσης. Αυτό που η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να καταλάβει είναι πως η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει σε όλες και όλους, όπως και ότι η προστασία της αποτελεί καθήκον όλων μας».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ