Δευτέρα 22.07.2024
More

  Νέα Αριστερά: Μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, υπεράσπιση της δημοκρατίας

  Η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων αποτιμά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που έχει ο τόπος για μία αλλαγή κατεύθυνσης.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης με αφορμή το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών:

  «Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει στον δρόμο της έκφρασης των δίκιων όσων αγωνίζονται για τις ζωές τους, για τη δικαιοσύνη, για την ισότητα και τη δημοκρατία στον τόπο μας. Κι αυτό αποτελεί και την απόφαση των μελών και των φίλων της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων που συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν σε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Ιουνίου.

  Είναι δεδομένο, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη Νέα Αριστερά είναι αρνητικό από  τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος της εκλογής ευρωβουλευτή. Το επόμενο  διάστημα θα συζητηθούν αναλυτικότερα τα συμπεράσματα των ευρωεκλογών ενώ θα ανοίξει και ο δρόμος για το πρώτο συνέδριο του κόμματος που θα θέσει και τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία του.

  Η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήρθε σε επαφή με χιλιάδες πολίτες, συζήτησε ανοιχτά για τα προβλήματα του τόπου, δήλωσε ένα ισχυρό παρών στην προσπάθεια που απαιτείται για την αλλαγή της κατεύθυνσης που έχει πάρει η Ήπειρος.

  Το ποσοστό στο νομό Ιωαννίνων που ξεπέρασε το 3% και η αποδοχή του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς από χιλιάδες συμπολίτες σε αυτήν την πρώτη της κάθοδο σε εκλογές, δίνει μία πρώτη δύναμη στο εγχείρημα και αποτελεί μία παρακαταθήκη στον αγώνα για μια αριστερή στροφή στην πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

  Η Νέα Αριστερά θα δυναμώσει τη δράση της μέσα στα κοινωνικά κινήματα, στους χώρους εργασίας και παραγωγής, στις τοπικές και περιφερειακές συλλογικότητες και θα συνεχίζει να εκφράζει μαχητικά τη φωνή όσων έχουν ανάγκη, όσων θέλουν να βρουν το δίκιο  τους. Με αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα, αξιοπιστία, απέναντι στην ακροδεξιά, αλλά και απέναντι στον ευτελισμό της πολιτικής και την αντιπολιτική.

  Και κάτι τελευταίο κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών με την απώλεια χιλιάδων ψήφων που φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους, χωρίς να το ομολογούν, γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί με μία ακόμα μπάλα στην κερκίδα και τα περί «επιστροφής εδρών». Η Νέα Αριστερά δεν ενδιαφέρεται για τα αδιέξοδα άλλων κομμάτων. Οικοδομήθηκε πάνω σε θέσεις, αρχές και αξίες, τις οποίες είχαν τα μέλη της και πριν και συνεχίζουν να έχουν και σήμερα και δεν ακολούθησαν τις επιλογές της μετάλλαξης και της απομάκρυνσης από τη μεγάλη και ιστορική διαδρομή της αριστεράς. Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς συνεχίζουν να υπηρετούν το πολιτικό πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν μέσα από την κοινωνία, υπέρ της κοινωνίας.

  Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη με την κυριαρχία των δυνάμεων της δεξιάς και της ακροδεξιάς, δείχνει ότι μπροστά μας ανοίγεται ένα σκοτεινό μέλλον. Για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε μια Αριστερά με ξεκάθαρο μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, με υπεράσπιση της δημοκρατίας, με πίστη στις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης. Αυτό θα κάνει η Νέα Αριστερά. Συνεχίζουμε.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ