Δευτέρα 24.06.2024
More

  Νέα Αριστερά: Το στρατόπεδο Βελισσαρίου να γίνει μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής

  Το στρατόπεδο Βελισσαρίου να αξιοποιηθεί από την πόλη των Ιωαννίνων ως μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, με χρήσεις που να προάγουν το δημόσιο συμφέρον και να αναδεικνύουν τον δημόσιο χώρο.

  Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που στέλνει η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων συμμετέχοντας στη συζήτηση που άνοιξε ξανά για την παραχώρηση του χώρου που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης.

  Όπως αναφέρει η παράταξη:

  «Επί δύο δεκαετίες, η τοπική κοινωνία θέτει το αίτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου με την κεντρική εξουσία να αναγνωρίζει κατά καιρούς το δίκαιο του αιτήματος και τη δυνατότητα που υπάρχει να γίνει και πράξη, χωρίς όμως να προχωρά και στην υλοποίηση αυτών των προθέσεων.

  Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η έκταση αυτή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ανάπτυξης ιδιωτικών συμφερόντων.

  Αντίθετα το κράτος οφείλει να παραχωρήσει το σύνολο της έκτασης στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιωαννιτών και της τοπικής κοινωνίας και με ένα οργανωμένο επιχειρησιακό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτικών πόρων, να προχωρήσει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής.

  Η κεντρική επιλογή της δημιουργίας του μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης, στην κατεύθυνση μίας σύγχρονης, ευρωπαϊκής αντίληψης για τη βιωσιμότητα και τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, υπέρ της ευημερίας των πολιτών και της κοινότητας.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ