Σάββατο 13.04.2024
More

  Ο Δένδιας παρουσίασε το νομοσχέδιο για τις ένοπλες δυνάμεις- Τι προβλέπει

  Το Σώμα Πληροφορικής και το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας

  Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αφορά μια νέα φάση στην «Ατζέντα 2030» των ενόπλων δυνάμεων, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του.

  Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας αφορά στην έρευνα και την καινοτομία στις ένοπλες δυνάμεις, με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης Καινοτομίας». Ακόμη, προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

  Τέλος, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνει τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις ένοπλες δυνάμεις.

  «Το νομοσχέδιο θα βγει στη δημόσια διαβούλευση, είναι ένα νομοθέτημα που αφορά κατ’ αρχήν μια νέα φάση στην “Ατζέντα 2030” των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή την εισαγωγή της καινοτομίας», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

  «Θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας», σημείωσε ο υπουργός.

  «Από εκεί και πέρα, θα δημιουργήσουμε Σώμα Πληροφορικής, με ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, την ονομάζουμε “Μονάδα 1864”, για να προστατεύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και γενικότερα τον ελληνικό δημόσιο τομέα, από τις απειλές της νέας εποχής», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ