Σάββατο 13.04.2024
More

  Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη των μεγάλων προκλήσεων

  Για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη των μεγάλων προκλήσεων μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στα Ιωάννινα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε μία ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν από κοινού, η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Ιωαννίνων αντίστοιχα.

  Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο κ. Μεϊμαράκης με την ιδιότητα του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ και ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αναφέρθηκε στη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών και στο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχουν όπως είπε. Αυτό είναι το ότι πρόκειται για τις πρώτες ευρωεκλογές που ακολουθούν τις εθνικές εκλογές και μάλιστα σε μία μικρή χρονική απόσταση, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, όπως όμως και στα κόμματα και στους υποψηφίους ευρωβουλευτές να μιλήσουν με μεγαλύτερη άνεση και ωριμότητα για τα ευρωπαϊκά θέματα.

  «Θα είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες και τα κόμματα δε θα βλέπουν τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία να στείλουν τα μηνύματά τους ή τη διαμαρτυρία τους στην Κυβέρνηση, αλλά να σκεφτούν, να συζητήσουν και τελικά, να ψηφίσουν ευρωπαϊκά. Είναι αλήθεια ότι ούτε το 2010, ούτε το 2014, ούτε και το 2019 συζητήσαμε για την Ευρώπη όσο έπρεπε αλλά κάθε κόμμα είτε βρισκόταν στην Κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, σκεφτόταν και μιλούσε μόνο για το πώς θα προκαλέσει πλήγμα στον πολιτικό του αντίπαλο. Η ψήφος των ευρωεκλογών δε χρειάζεται να είναι ούτε χαλαρή, ούτε ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά ψήφος συνείδησης, επιλογής και ευθύνης απέναντι στη χώρα μας. Πολλά έχουν γίνει λάθος στην Ευρώπη, αλλά κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει το που θα βρισκόταν η Ελλάδα εάν δεν είχε ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης.

  Τον κ. Μεϊμαράκη προλόγισαν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων στο Οικονομικό και το Τεχνικό Επιμελητήριο αντίστοιχα Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου αι Γιάννης Τσίγκρος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ