Τετάρτη 25.11.2020
More

  Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για τη διαχείριση της πανδημίας

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

  Ο Νομός Ιωαννίνων βρίσκεται από την Πέμπτη 29-10 στο «κόκκινο», αλλά τα ερωτήματα οι ασάφειες, οι αντιφάσεις και οι στοχοποιήσεις είναι στην επικαιρότητα.

  Την Πέμπτη 29-10 βρέθηκαν στα Γιάννενα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Κωτσιόπουλος για να «διευθετήσουν» την λειτουργία κλινών ΜΕΛ (4ηΜονάδα στο ΠΓΝΙ και σταδιακή ανάπτυξη 24 κλινών Covid, με μετατροπή του Πολυδύναμου στο Γ.Ν. Χατζηκώστα).

  Είναι χαρακτηριστική η δήλωση αλαζονείας του Γ.Γ του Υπ. Υγείας κ. Κωτσιόπουλου  όπως αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ «για άρτια προετοιμασία» και η επισήμανσή του στη γνωστή επωδό της «ατομικής ευθύνης»,όπως την χρησιμοποεί η κυβέρνηση που  σημείωσε «ότι η προστασία του συστήματος υγείας επαφίεται στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί».

  Την ώρα που οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το άλλο υγειονομικό προσωπικό δίνουν μάχη, απουσιάζει η ανάληψη ευθύνης για τις τραγικές καθυστερήσεις στην ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ στο Νομό Ιωαννίνων ιδιαίτερα με το ανάλογο προσωπικό και μόνιμες προσλήψεις, ενώ «αναζητείται» ένα σαφές επιχειρησιακό σχέδιο.

  Απουσιάζει οποιαδήποτε ανάληψη ευθύνης για την απουσία προκηρύξεων σε ολόκληρη την Ήπειρο για εντατικολόγους και στο τι θα γίνει με τα κρεβάτια ΜΕΘ, με δεδομένη την εξυπηρέτηση σε τριτοβάθμιο υγειονομικό επίπεδο όλης της Β.Δ Ελλάδας, τόσο για την πανδημία, αλλά και για όλα τα άλλα σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

  Απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στην ένταξη μέρους της Πρωτοβάθμιας Υγείας την τελευταία στιγμή (Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων), χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, για  εκπαίδευση του προσωπικού και υλικοτεχνική υποδομή και στην επάρκεια του συστήματος γενικά, να αντιμετωπίσει την ισχυρή πίεση από την επιθετική έξαρση της πανδημίας.

  Συνεχίζεται η σκόπιμη κυβερνητική επιλογή με τα test, που δεν συνταγογραφούνται και ο κόσμος βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη του, η ελλιπέστατη διαδικασία ελέγχων σε εργασιακούς χώρους αυξημένου κινδύνου, με την ταυτόχρονη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων (π.χ. η θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών ).

  Συνεχίζεται η κυβερνητική πολιτική στα Σχολεία, όπου η χώρα μας –μοναδική στην Ευρώπη- αύξησε με νόμο της κ. Κεραμέως τους μαθητές ανά τάξη αντί να τους μειώσει, ενώ ταυτόχρονα δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς , ούτε λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς , όπως γίνεται παντού στην Ευρώπη.

  Απουσιάζει η σαφής τοποθέτηση του τι θα γίνεται ακριβώς με τις μετακινήσεις ενώ απουσιάζουν τα πρόσθετα μέτρα άμεσης ενίσχυσης του κόσμου της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στις περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» .

  Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι συνεχείς και ατεκμηρίωτες  δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη  που στοχοποιούν αλλοδαπούς εργαζόμενους, διαδηλωτές, φοιτητές, μαθητές  κλπ, ενώ κανείς με επίσημο τρόπο και θεσμική τοπική ενημέρωση και συντονισμό δεν γνωρίζει, πως εξελίσσεται η πανδημία στην περιοχή, τι αποδίδουν οι ιχνηλατήσεις, πως παρακολουθούνται οι συμπολίτες μας που μπαίνουν σε καραντίνα κλπ. Ούτε βεβαίως υπάρχει σύστημα επιστημονικά τεκμηριωμένου ελέγχου για το  πως αποδίδουν τα διάφορα μέτρα ή για το πώς προκύπτει το πέρασμα από το ένα επίπεδο στο άλλο, πως γίνονται τα rapid test με βάση πιο μοντέλο επιτήρησης σε ποιούς πληθυσμούς κλπ.

  Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά. Οι δημόσιες πολιτικές σε μια πανδημία τέτοιας έντασης για να είναι αποτελεσματικές οφείλουν να  οικοδομούνται πάνω σε ένα έδαφος , ώστε να ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, να στηρίζουν πραγματικά τους πιο αδύναμους, να ενδυναμώνουν την συνεννόηση και την συνεργασία.

  Δεν μπορούν να αποτελούν ευκαιρία για να εφαρμοστούν πολιτικές διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, όπως π.χ. η αρπαγή της πρώτης κατοικίας, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων κλπ.

  Δεν επιτρέπεται ούτε η αλαζονεία, ούτε η τεχνητή αυτάρκεια, ούτε οι εύκολες στοχοποιήσεις που δηλητηριάζουν με ρατσισμό και στιγματίζουν κοινωνικές ομάδες.

  Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι από την αρχή και θα συνεχίσει να είναι στάση ευθύνης στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας και όλος ο πλανήτης.

  Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες με κοινωνική ευθύνη να τηρούν τα μέτρα και να μην ξεγελιούνται από ανεύθυνους συνωμοσιολόγους.

  Γι’ αυτό ασκούμε αυστηρή κριτική σε κυβερνητικές πολιτικές που διαλύουν την κοινωνική πλειοψηφία αντί να την ενισχύσουν και ταυτόχρονα εκτινάσσουν τις ανισότητες, που είναι «σφιχτές» απέναντι στην αναγκαία γεναία ενίσχυση του ΕΣΥ (λιγότερα κατά 31 εκατ ευρώ προβλέπονται στο προσχέδιο προυπολογισμού για την Υγεία την επόμενη χρονιά), που κάνουν ό,τι μπορούν χρηματοδοτώντας συνεχώς τα ισχυρά πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ (και άλλα 2 εκατ ευρώ χθές) για να στοχοποιούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους (όπως αποκαλύφθηκε με «εντολή Μαξίμου» για επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξη Τσίπρα).

  Γι’ αυτό ασκούμε αυστηρή κριτική σε τοπικούς παράγοντες, που ενώ παίρνουν μέτρα ενίσχυσης τοπικά του ΕΣΥ – όχι από τα δικά τους χρήματα, αλλά από δημόσιους πόρους- , που πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα, ταυτόχρονα ξεχειλίζουν από αλαζονεία και «μοιράζουν» στοχοποιήσεις.

  Η πανδημία συμπυκνώνει το «κοινωνικό ζήτημα» της εποχής μας και εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε σταθερά και με ευθύνη στο πλευρό της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας .

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Τον Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

  Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής

  «Τέλος» στη σύνδεση Εγνατίας με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας

  Ανακοίνωση για τη μελέτη «οδική σύνδεση Εγνατίας Οδού με Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας»

  Πανεπιστήμιο και δικηγορικός σύλλογος καταδικάζουν την επίθεση της αστυνομίας

  Οι ανακοινώσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου

  Μόνιμοι οι γιατροί που είναι με συμβάσεις στις ΜΕΘ

  Μόνιμες θέσεις για τους συμβασιούχους γιατρούς των ΜΕΘ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.