Τετάρτη 29.05.2024
More

  Παρέμβαση για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής

  Την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γ. Αμυράς

  Την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής, στον Δήμο Πωγωνίου των Ιωαννίνων, το οποίο μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας έκλεισε το 2018, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή του Δήμου Πωγωνίου μέσω της οποίας γίνεται γνωστό ότι στο ακριτικό χωριό ζουν με τις οικογένειες τους 7 μαθητές του Δημοτικού, 7 μαθητές του Νηπιαγωγείου  και στο Παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» Πωγωνιανής φιλοξενούνται άλλα 12 παιδιά.

  Οι 19 αυτοί μαθητές αναγκάζονται να μετακινηθούν σε καθημερινή βάση στο Δελβινάκι προκειμένου να φοιτήσουν στο μοναδικό εν λειτουργία Δημοτικό Σχολείο, στη γραμμή των συνόρων. Σημειώνεται ότι η μετακίνησή τους γίνεται με δυσκολία λόγω του έντονου ανάγλυφου της περιοχής και των έντονων καιρικών συνθηκών, με δύσκολους χειμώνες.

  Ο Γιώργος Αμυράς εκφράζοντας το σύνολο των δημοτών του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου και της Κοινότητας Πωγωνιανής, ζητά τη συμβολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την  άμεση επαναλειτουργία του σχολείου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς εκπαίδευσης δίπλα στο σπίτι τους, στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ