Τρίτη 13.04.2021
More

  Πέτσας: Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορωνοϊός

  «Συγκεντρώσεις τη στιγμή που υπάρχει lockdown δεν επιτρέπονται»

  «Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορωνοϊός», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην πολιτική ένταση που προκλήθηκε με αφορμή την απαγόρευση των διαδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ξεκαθάρισε ότι «συγκεντρώσεις τη στιγμή που υπάρχει lockdown δεν επιτρέπονται» και αναφέρθηκε στην πρόσκληση που απήθυνε ο πρωθυπουργός προς τα κόμματα. Διαβάστε αναλυτικά

  Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι λόγω της πανδημίας «δεν παρελάσαμε την 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου, βρήκαμε άλλο τρόπο να τιμήσουμε τις επετείους, το ίδιο θα κάνουνε και τώρα».

  Κατόπιν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχαν επικοινωνία με τα κόμματα, ενημερώνοντας σχετικά, ενώ απαντώντας σε επόμενη επόμενη ερώτηση υπογράμμισε ότι «ξεχειλίζει η ανευθυνότητα στην αντιπολίτευση», εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «να ανταποκριθούν θετικά έστω και τώρα».

  Σε επόμενη σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αντισυνταγματική» η απόφαση για τη μη διεξαγωγή πορείας για το Πολυτεχνείο, σημειώνοντας ότι «τα μέτρα τα λαμβάνουμε για να περιορίσουμε τη διασπορά» και πως δεν υπάρχει σχέδιο πόλωσης, αλλά ήταν σχέδιο κοινής λογικής. Αφήνοντας δε αιχμές στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν στην κυβερνητική απόφαση, είπε: «Έχουν αγκύλωση και δεν βλέπουν το αυτονόητο που βλέπει η πλειονότητα του κόσμου».

  «Βρισκόμαστε σε πόλεμο και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες», τόνισε στη συνέχεια.

  Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι αύριο Τρίτη στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώσει εκπροσώπους των κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη των εμβολίων και το πώς η χώρα μας θα τα προμηθευτεί, καθώς επίσης ποιο είναι το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ