Τρίτη 31.01.2023
More

  Πλεύρης: Όποιος δεν εμβολιάζεται, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας

  «Θα παραμείνει σε ισχύ η απόφαση του ΣτΕ» όσο διαρκεί η πανδημία

  Στον εμβολιασμό των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας του ygeiamou.

  «Είμαι περήφανος για όσες αποφάσεις έλαβα γιατί ήταν αποφάσεις ωφέλιμες για τον πληθυσμό και όχι δημοφιλείς. Διαπιστώνω και τώρα ότι υπάρχει φοβία από τους πολιτικούς αλλά και τους υγειονομικούς για να συγκρουστούν με όσους εκφράζουν αντιεπιστημονικές θέσεις. Γιατί δεν είναι επιστημονική θέση να μην εμπιστεύεσαι την επιστήμη μέσα στην πανδημία κορωνοϊού. Η προσωπική μου θέση είναι ότι όποιος δεν εμβολιάζεται σε μία τέτοια περίοδο, όπως η πανδημία, αλλά και γενικά, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας και τον ασθενή», διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας.

  Ο ίδιος δήλωσε πως εισηγείται την απόλυση τους γιατί, όπως είπε «είναι επικίνδυνοι»: «Δεν μπορεί να είναι κάποιος γιατρός και υγειονομικός και να εργάζεται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

  Παράλληλα τόνισε ότι για όσο διαρκεί η πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα, θα παραμείνει σε ισχύ η απόφαση του ΣτΕ και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

  Αναφερόμενος στην πολιτική του υπουργείου για την μετά-Cοvid περίοδο, ο υπουργός αναφέρθηκε στον «προσωπικό γιατρό, (λέγοντας πως στο σύστημα έχουν εγγραφεί περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια πολίτες), αλλά και στον υγειονομικό χάρτη των νοσοκομείων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ