Πέμπτη 13.05.2021
More

  Προτεραιότητα στη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών

  Το θέμα της ανάγκης ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών του 2019, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών, έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτση.

  Στην Ερώτησή του, μεταξύ άλλων αναφέρει:

  Με τον Ν. 4611/2019 «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φορολογική Διοίκηση … και άλλες διατάξεις», δόθηκε η δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις του συνόλου των οφειλών των μη μισθωτών ασφαλισμένων που είχαν δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία έως 31/12/2018.

  Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες δεν μπόρεσαν όμως να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουν προς τα ταμεία τους για τις οφειλές του 2019, με συνέπεια να μην μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο ΕΦΚΑ καθυστερεί πολύ να αποστείλει στο ΚΕΑΟ τις οφειλές 2019, με συνέπεια να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα για τους ασφαλισμένους του.

  Καθώς η Κυβέρνηση έχει δείξει, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ότι λαμβάνει εγκαίρως τα σωστά μέτρα για τη στήριξη, με κάθε δυνατό τρόπο, της αγοράς και της εργασίας, ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, αν προτίθεται το Υπουργείο Εργασίας και πότε, να αναλάβει πρωτοβουλία ρύθμισης των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών στα ασφαλιστικά ταμεία έτους 2019, καθώς και αν θα επισπεύσει ο ΕΦΚΑ την αποστολή των οφειλών των ασφαλισμένων στο ΚΕΑΟ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ