Παρασκευή 07.05.2021
More

  Πρώτιστο μέλημα η αναστολή του Πτωχευτικού Κώδικα

  Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου

  Η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα του κλάδου εστίασης, παράλληλα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια ενός ανοιχτού διαλόγου με την κυβέρνηση για την οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της τελευταίας συνάντησης στη χθεσινή επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στα Γιάννενα.

  Αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο Δ. Δημητρίου και τα μέλη της διοίκησης Β. Βασιλείου και Μ. Χρυσοστόμου, αλλά και με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ – Μπαρ Ιωαννίνων «Παμβώτις» Χρ. Τάτση.

  Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου των Ιωαννίνων να παραθέτουν τα βασικότερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις, κυρίως όμως τις προτάσεις του Επιμελητηρίου προς την κυβέρνηση.

  Οι προτάσεις αυτές εξειδικεύθηκαν από τον κ. Δημητρίου που σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε πως βασικός γνώμονας των ενεργειών της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αποφυγή ενός πιθανού μαζικού λουκέτου επιχειρήσεων και αυτό για να αποφευχθεί θα πρέπει να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν γενναία μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας.

  Κορυφαίο ζήτημα που τέθηκε και από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, αλλά και από τον κ. Τσίπρα όπως ανέφεραν τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημητρίου, όσο και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερ. Τζούφη είναι αυτό της αναστολής εφαρμογής του πτωχευτικού κώδικα.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ