Πέμπτη 26.05.2022
More

  Σχοινάς: Να επιταχύνουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού

  Αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο

  «Αυτό το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα καλύτερο από το περυσινό», διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και προέτρεψε για ταχύτητα και «κοινή προσέγγιση» σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Το καλοκαίρι «θα έχουμε περισσότερους εμβολιασμένους, θα γνωρίζουμε περισσότερα για τον ιό και τους κανόνες για τα ασφαλή ταξίδια που θα αναπτύξουμε από κοινού», δήλωσε ο κ. Σχοινάς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

  Κοινή προσέγγιση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

  Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, που ανέλαβε επικεφαλής της Ομάδας Επαφής της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο για τα εμβόλια, προέτρεψε επίσης να υπάρξει ταχύτητα σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμών στην ΕΕ.

  Μια πρόταση που ξεκίνησε από την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό και φαίνεται πως βρίσκει ευήκωα ώτα σε πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου.

  «Αυτό αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε στον Βορρά είτε στον Νότο και οι εξελίξεις τρέχουν γρηγορότερα από ό,τι ο χρόνος στην πολιτική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια από κοινού προσέγγιση σχετικά με την απόδειξη ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί.

  Την επιτάχυνση της συμφωνίας για ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού ζήτησε και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

  «Θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μια δημόσια συζήτηση»

  «Και τότε θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μια δημόσια συζήτηση για το ζήτημα της χρήσης», επισήμανε και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην περίπτωση του Ισραήλ, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα ένα «πράσινο διαβατήριο» για τους εμβολιασμένους, με υπόσχεση για οφέλη όταν κανείς ταξιδεύει ή παρακολουθεί εκδηλώσεις.

  «Πρέπει να δημιουργήσουμε στην ΕΕ ένα κοινό πλαίσιο, διαφορετικά θα επικρατήσουν οι διμερείς λύσεις», προειδοποίησε ο κ. Σχοινάς και σε σχέση με την πιθανή χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού τόνισε ότι «η Ευρώπη θα δράσει συλλογικά, ο κατακερματισμός δεν μας ωφελεί σε τίποτα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ