Τρίτη 28.05.2024
More

  Σκρέκας: Mέχρι το Μάρτιο θα έχουν φανεί οι μειώσεις στις τιμές

  Οι μειώσεις των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, από την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα είναι ορατές μέχρι τις αρχές Μαρτίου, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

  Ο κ. Σκρέκας ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και εξήγησε ότι θα δοθεί χρονικό διάστημα λίγων ημερών στις εταιρείες ώστε να διορθωθούν οι κατάλογοι.

  Ο υπουργός Ανάπτυξης, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια των εταιρειών πριν τα μέτρα, αλλά και πώς διαμορφώθηκαν μετά τις μειώσεις.

  Αναφερόμενος στον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα σημείωσε ότι έχουν αναληφθεί δράσεις και έχουν μπει στο τραπέζι όπλα με σκοπό να αποκλιμακωθεί.

  Σχετικά με τις αυξημένες τιμές του βρεφικού γάλακτος που παρατηρούνται στη χώρα μας, ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι θέλουμε να προσεγγίσουμε το μέσο όρο της Ευρώπης για αυτό μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

  Ο ίδιος ανέφερε, ακόμα, ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τυχόν ευρήματα για αθέμιτη κερδοφορία εφόσον διαπιστωθούν από την ΔΙΜΕΑ.

  Ο κ. Σκρέκας διαμήνυσε ότι «δεν θα διστάσουμε να ανακοινώσουμε τα πρόστιμα, όπως, άλλωστε, γίνεται ήδη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ