Τετάρτη 24.04.2024
More

  «Ηχηρές καμπάνες» για τα ομόφυλα ζευγάρια από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων

  Ήταν σαφές και αναμενόμενο πως όσο περνούν οι ημέρες και η συζήτηση σε πολιτικό και κυβερνητικό κυρίως επίπεδο ενισχύεται ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, ότι θα άρχιζε να διαμορφώνεται και να σχηματοποιείται περισσότερο η θέση και στάση της εκκλησίας απέναντι στο ζήτημα.

  Ένα μικρό δείγμα όσων πιθανότατα πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και με την «σφραγίδα» της ιεραρχίας ήταν οι τοποθετήσεις τόσο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου όσο και του Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους κ.κ. Θεοκλήτου που ήταν προσκεκλημένος για την εορτή του Πολιούχου των Ιωαννίνων.

  Ήταν μάλιστα ο κ. Θεόκλητος που στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία πρώτος «άνοιξε το χορό» των τοποθετήσεων έντονης αμφισβήτησης της κυβερνητικής πρόθεσης να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει και έντονες ενδοκυβερνητικές αναταράξεις.

  Ο κ. Θεόκλητος, όπως και λίγο αργότερα ο κ. Μάξιμος χωρίς καν να αναφέρουν τον όρο «Νομοσχέδιο» ή «ομόφυλα ζευγάρια» ήταν σαφείς ως προς τις αποστάσεις που παίρνει η εκκλησία από το ζήτημα με τον πρώτο να κάνει λόγο για «τρέλες» τις οποίες κάποιοι σκέφτονται και κάποιοι άλλοι ακολουθούν.

  «Η εκκλησία ήταν και είναι αιώνες εδώ. Εκφράζει άποψη και θα συνεχίσει να το κάνει. Δε θα πιούμε και εμείς επειδή κάποιοι το θέλουν το τρελό νερό, για να γίνουμε και εμείς τρελοί» είπε απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς παράγοντες που βρισκόταν εντός του Ιερού Ναού, αλλά και προς τους πολίτες εντός και εκτός.

  Ακόμη περισσότερο «σκληρός» ήταν στην τοποθέτησή του ο κ. Μάξιμος που έκανε λόγο αρχικά για «ξενόφερτα πράγματα που θα μας οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς».

  Ερωτηθείς λίγη ώρα αργότερα για το τι εννοούσε ο κ. Μάξιμος έγινε περισσότερο σαφής, με αναφορά στο νομοσχέδιο, αλλά όχι μόνο σε αυτό.

  Έτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Εμείς έχουμε την ελληνική ορθόδοξη παράδοση και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά έχουμε το ασκητικό πνεύμα απέναντι στους κινδύνους για τον άνθρωπο και το έθνος.

  Υπάρχει όντως κίνδυνος να ξεφύγει ο πολιτισμός μας και να πάμε σε πράγματα που δεν μας ταιριάζουν όπως έγινε και με τον καταναλωτισμό. Δεν γίνεται να μην είμαστε προσεκτικοί σε πράγματα που θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές. Εάν αφήσουμε νέους πολιτισμούς που δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν ξέρουμε και τις συνέπειες να έρθουν και σε μας, κινδυνεύουμε να διαλυθούμε ως κοινωνία.

  Είναι πολλοί αυτοί που επιλέγουν να μην έχουν οικογενειακές ευθύνες, όμως αν δεν θες να έχεις πραγματική οικογένεια δεν μπορείς να εφαρμόσεις άλλα μοντέλα που μας οδηγούν σε αχαρτογράφητα νερά. Δυστυχώς πολλές φορές αναγκάζονται και οι άρχοντες του τόπου να πιουν αυτό το τρελό νερό για να μπορέσουν να κυβερνήσουν, να πάρουν κάποιες ψήφους και ούτω καθ’ εξής.  Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ