Παρασκευή 12.04.2024
More

  «Σπαρτιάτες»: Μεγάλο στοίχημα για το μέλλον του κόμματος, οι ευρωεκλογές

  Ως ένα μεγάλο στοίχημα για το μέλλον του κόμματος «Σπαρτιάτες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλειος Στίγκας, τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανήμερα της 21ης Φεβρουαρίου στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο κ. Στίγκας επισήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι στόχος των «Σπαρτιατών» είναι στις ευρωεκλογές να καταγράψουν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που κατέγραψαν στις εθνικές εκλογές κα το οποίο τους έδωσε τη δυνατότητα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

  Στο αρχικό σκέλος της τοποθέτησής του ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα και στα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, των φοιτητών για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς επίσης και στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και αποτελεί πλέον Νόμο του κράτους.

  Ειδικότερα για την αγροτική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Στίγκας τόνισε πως υπάρχει ένα διεθνές σχέδιο για την εξαφάνιση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και η κατάσταση αυτή πλήττει όχι μόνο την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Μιλάμε για μία καταστροφική αγροτική πολιτική που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να βγάζουν τεράστια κέρδη λίγες επιχειρήσεις και οι Ευρωπαίοι να είναι μόνο καταναλωτές.

  Στην Ελλάδα αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να υπάρχει η μικρότερη δυνατή φορολόγηση για τους αγρότες και η μεγαλύτερη φορολόγηση αντίστοιχα σε εκείνους που εισάγουν αγροτικά προϊόντα από το εξωτερικό», ανέφερε.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ