Παρασκευή 16.04.2021
More

  Στη Βουλή η συζήτηση για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου

  Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σήμερα στη Βουλή

  Υψηλοί τόνοι αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση με θέμα την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου.

  Η συζήτηση διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είχε γνωστοποιήσει προ ημερών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη.

  «Ο πρωθυπουργός ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», είχε τονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

  Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποστηρίξει πως οι αποκαλύψεις γύρω από την δράση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη δεν συγκαλύφθηκαν ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει το πλέγμα των θεσμικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της βίας, των βιασμών και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

  Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει στις καταγγελίες περί κυβερνητικής συγκάλυψης ενώ θα επιμείνει στην ανάγκη αποπομπής της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ