Κυριακή 22.05.2022
More

  Στη Βουλή ο αποκλεισμός επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

  Στη Βουλή φέρνει ο Μ. Κάτσης τον αποκλεισμό εκατοντάδων επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

  Σε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, σχετικά με τον αποκλεισμό εκατοντάδων επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσής τους, λόγω πανδημίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά:

  Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, και με τη Θεσπρωτία στο βαθύ κόκκινο του υγειονομικού χάρτη της χώρας, η κυβέρνηση αποκλείει ακόμα και από τα ανεπαρκή και αδύναμα μέτρα στήριξης που ίδια θέσπισε, εκατοντάδες μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις του νομού μας.

  Μιλάμε για επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε παρέμειναν ανοιχτές με μηδενικούς τζίρους, και αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας. Αυτές λοιπόν τις επιχειρήσεις επέλεξε η κυβέρνηση να τις αφήσει εκτός δικαιούχων στο πρόγραμμα των επιστρεπτέων προκαταβολών, και εκτός από το καθεστώς των αναστολών των συμβάσεων των εργαζομένων τους.

  Επειδή είναι δεδομένο, πως εάν η κυβέρνηση δεν δράσει έστω και τώρα, ότι θα έχουμε περαιτέρω όξυνση της ύφεσης στην τοπική οικονομία, αύξηση των λουκέτων, άνοδο της ανεργίας και της φτώχειας, προχώρησα σε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας του να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός του προγράμματος των επιστρεπτέων προκαταβολών και του πλαισίου των αναστολών συμβάσεων των εργαζομένων, καθώς και να προχωρήσει σε ένα συνολικότερο αναπτυξιακό σχέδιο δράσης για τη Θεσπρωτία, ώστε να βγει η τοπική οικονομία από το τέλμα που την έχουν ρίξει οι έως σήμερα πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

  Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επιμένουμε στην πρόταση μας για διαγραφή μέρους των χρεών που έχουν σωρεύσει λόγω πανδημίας επιχειρήσεις και επαγγελματίες όλων των κλάδων της οικονομίας, και γενναίες ρυθμίσεις των υπολοίπων χρεών. Επιμένουμε στην μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες. Επιμένουμε στην απόσυρση του άθλιου νέου πτωχευτικού νόμου που αρπάζει τις περιουσίες και τα σπίτια ακόμα και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Η κατάσταση στην οικονομία, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Μόνο με πολύ επιθετικά μέτρα στήριξης θα μπορέσουμε να την επαναφέρουμε, και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ