Τρίτη 30.11.2021
More

  Τα Δημοτικά Σχολεία του Ν. Πρέβεζας ξανά εκτός του Προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων 

  Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπάρκας και Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου

  Όπως ανέφεραν αναλυτικά:

  «Όταν στα τέλη του 2019 καταθέσαμε Ερώτηση για τον αποκλεισμό των δημοτικών σχολείων του Νομού Πρέβεζας από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια των αρμόδιων Υπουργών Παιδείας και Εργασίας, απαντούσε ότι δεν είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα από τους Δήμους του Νομού. Διαβεβαίωνε μάλιστα, ότι επειδή η ένταξη σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που σχεδίασε και υλοποίησε στην αρχική του φάση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ανοικτή διαδικασία, θα μπορούσαν τα δημοτικά του Νομού να ενταχθούν σε ένα επόμενο στάδιο και αφού πληρούσαν τα κριτήρια που έθετε ο σχετικός Νόμος.

  Πέρασαν δύο σχολικά έτη, ενεργοποιήθηκαν, με βάση την απάντηση των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στην Ερώτηση, οι προβλεπόμενες διαδικασίες στον Νομό, από τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές, κατατέθηκε το αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Ο.Π.Ε.Κ.Α) κι όμως για μια ακόμη χρονιά τα δημοτικά σχολεία του Νομού Πρέβεζας παραμένουν εκτός. Χίλια πεντακόσια τριάντα (1.530) δημοτικά σχολεία από όλη τη χώρα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων και δεν βρέθηκε θέση για τα δημοτικά του Νομού Πρέβεζας. Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τις επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον Νομό Πρέβεζας. Ο μοναδικός Νομός από όλη την Ήπειρο, μια από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, που παραμένει για ένα ακόμη έτος εκτός των Σχολικών Γευμάτων.

  Απέναντι στα ψέμματα και στην κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καταθέσαμε ξανά Ερώτηση, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους παραμένουν αποκλεισμένα τα δημοτικά σχολεία του Νομού Πρέβεζας από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων. Η Νέα Δημοκρατία, αν και είναι άριστη στην επικοινωνία και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στα κάθε λογής golden boys, ας πει έστω μια φορά την αλήθεια, γιατί θεωρεί σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της κοινωνικής μέριμνας και μάλιστα σε παιδιά, τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ