Δευτέρα 12.04.2021
More

  Τσίπρας: «Κάθε λόγος ανασφάλειας για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά όχι για το εμβόλιο»

  Εμβολιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

  Εμβολιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ, προστασία των ευπαθών ομάδων και διεξαγωγή μαζικών δωρεάν τεστ, ταυτόχρονα με το πρόγραμμα εμβολιασμού.

  Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού πήρε την πρώτη δόση του εγκεκριμένου σκευάσματος της Pfizer στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αλλά επεσήμανε παράλληλα πως αυτό δεν αρκεί για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση.

  Επιρρίπτοντας για ακόμα μία φορά την ευθύνη στην κυβέρνηση για τη δραματική κατάσταση που ζει η χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση. Να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις της».

  Όμως, δήλωσε κατηγορηματικά πως «δεν έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό», γιατί είναι «όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό».

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστεί γρήγορα το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. «Μέχρι στιγμής δόσεις, που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και το επόμενο φθινόπωρο» είπε.

  Και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι το σημαντικό αυτό «όπλο δεν είναι ικανό από μόνο του για να προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας, καθώς έστησε επικοινωνιακό σόου «για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων». «Χρειάζεται υπευθυνότητα. Δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης, πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» είπε.

  «Έχοντας την γνώση των δέκα προηγούμενων μηνών δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κινείται ταυτόχρονα προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών, να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου, να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση στα τεστ για να υπάρξει “σκανάρισμα” του πληθυσμού και βεβαίως να ενισχύσει όλα αυτά τα πειραματικά προγράμματα πειραματικών αγωγών, ώστε να σωθούν όσες περισσότερες ζωές, μέσα στις ΜΕΘ και έξω από αυτές, ενώ θα τρέχει το πρόγραμμα του εμβολιασμού» ανέφερε.

  «Αυτό είναι το σχέδιο που μπορεί να μας σώσει και όχι να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο εμβόλιο» επανέλαβε αλλά κάλεσε ξανά «όλους και όλες που έχουν ακόμα και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα απέναντι στον ιό ή το εμβόλιο να προσέλθουν έστω και στους ρυθμούς που γίνεται ο εμβολιασμός».

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ