Δευτέρα 12.04.2021
More

  Τσίπρας: Σύγκληση των πολιτικών αρχηγών με την επιτροπή των ειδικών για την πανδημία

  Στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  Να πάρει πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία η κυβέρνηση έτσι ώστε η ΕΕ να αγοράσει την πατέντα του εμβολίου, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

  Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη να εκπόνησης συγκεκριμένου σχεδίου για ενίσχυση του ΕΣΥ, επίταξης ιδιωτικών κλινικών, συνταγογράφησης τεστ και διενέργειας μαζικών τεστ.

  Σημείωσε, παράλληλα ότι είναι απαραίτητη η επιτάχυνση του εμβολιασμού. «Οι δόσεις δεν επαρκούν και αργεί η ανοσία. Κατέθεσα την πρόταση να αναλάβει η χώρα πρωτοβουλία η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες των εταιριών και να μπορέσουν να παρασκευαστούν οι δόσεις από τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

  Η δήλωση Τσίπρα

  Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε σε περίπτωση που η πρωτοβουλία δεν ευοδωθεί, η κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες με εταιρίες και χώρες που παράγουν το εμβόλιο.

  Τέλος, ζήτησε εκ νέου σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή της Επιτροπής των Επιστημόνων για την εκπόνηση έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης της κατάστασης.

   

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ