Σάββατο 18.09.2021
More

  Βορίδης: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο

  «Δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή»

  Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

  Στο πλαίσιο της συζήτησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε αν εξετάζεται κάτι αντίστοιχο για τους δημοσίους υπαλλήλους.

  «Δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, υπό την έννοια του να υπάρχει μία τέτοια πρόβλεψη, αλλά προφανώς είναι και κάτι που δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην ΕΡΤ.

  Σε ό,τι αφορά στην αναστολή εργασίας για όσους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και δεν προβαίνουν σε αυτόν, σημείωσε ότι αποτελεί μία «περίοδο που δίνεται στην επιχείρηση και τον εργαζόμενο προς την κατεύθυνση της προσαρμογής». Η αναστολή δεν μπορεί να είναι επ’άπειρον, συμπλήρωσε.

  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν αναλυτικά όσα προβλέπονται για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς όλου του προσωπικού σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ όπως και στις δομές υγείας, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

  Οι εργαζόμενοι στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Αυγούστου. Όσοι δεν το πράξουν, ή δεν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, θα απέχουν από την εργασία τους άνευ αποδοχών.

  Το προσωπικό των δομών υγείας θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως την 1η Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, θα ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε οι δημόσιες μονάδες φροντίδας και δομές υγείας να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίες προσωπικό ορισμένου χρόνου, σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ