Πέμπτη 18.08.2022
More

  Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια – Έως και 5% σε ορισμένα είδη

  Στην πλειονότητά τους οι αυξήσεις αυτές εκτιμάται ότι είναι «εισαγόμενες»

  Θα συνεχιστούν οι ανατιμήσεις προϊόντων, όπως όλα δείχνουν, στην ελληνική αγορά. Οι ανατιμήσεις ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», το νέο κύμα ακρίβειας θα έχει αυξήσεις έως 5% στα ράφια. Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που εκτιμούν ότι οι αυξήσεις αυτές είναι «εισαγόμενες», καθώς αφορούν είτε προϊόντα τα οποία εισάγονται απευθείας στην ελληνική αγορά είτε προϊόντα που η παραγωγή τους απαιτεί εισαγωγή πρώτων υλών.

  Ωστόσο, όπως εξηγούν στην εφημερίδα, η ελληνική αγορά δείχνει να αντιστέκεται περιορίζοντας την αύξηση των τιμών με εκπτώσεις και προσφορές σε συγκεκριμένα είδη προϊόντων. Παρόλα αυτά, οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι σύντομα στα ράφια θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις σαν αυτές του περασμένου Μαΐου, οι οποίες θα φτάνουν έως και 5% σε ορισμένα είδη.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα Μαΐου – Ιουνίου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε αυξήσεις τιμών στα νωπά φρούτα (20,4%), στα νωπά ψάρια (2,2%), στο χοιρινό κρέας (1,7%), στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού (1,6%), στα τυριά (1,1%) ενώ μειώσεις σημειώθηκαν στις τιμές των νωπών λαχανικών (6,7%), στα πουλερικά (2,8%), στις πατάτες (2,4%), στο ψωμί και στα δημητριακά (0,6%) αλλά και στα είδη ατομικής φροντίδας (0,4%).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ