Παρασκευή 14.06.2024
More

  ΥΠΕΞ: : Η Τουρκία πολιτικοποιεί ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα

  Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών πολιτικοποιεί ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα. Η οικουμενική πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος θα έπρεπε να ευαισθητοποιεί τις κυβερνήσεις και όχι να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εντυπώσεων, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

  Όπως επισημαίνει, «η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει απαρέγκλιτα την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής αρχών. Με έρεισμα στο διεθνές δίκαιο και, ιδίως, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, της οποίας η Ελλάδα αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος. Η πρακτική της συναλλακτικής διπλωματίας και της χρήσης υβριδικών μέσων για γεωπολιτικά οφέλη δεν προσιδιάζουν στην ελληνική εξωτερική πολιτική».

  Νωρίτερα μιλώντας στο ΕΡΤΝews ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε ότι η Τουρκία με την ανακοίνωσή της πολιτικοποιεί ένα περιβαλλοντικό δίκαιο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ενέργειες σχεδιάζονται με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο, προσθέτοντας ότι προχωρά ο σχεδιασμός για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ