Κυριακή 26.05.2024
More

  17 μέλη του ΚΕΘΕΑ σε πρόγραμμα κατάρτισης

  Με ένα πρόγραμμα κατάρτισης για 17 ωφελούμενους – μέλη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος που βρίσκονται από τα πρώτα στάδια της απεξάρτησης και μέχρι και το στάδιο της κοινωνικής τους επανένταξης, το ΚΕΚ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ ενισχύει την συνεργασία που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

  Το πρόγραμμα κατάρτισης αφορά στα αρωματικά φυτά και μετά το θεωρητικό σκέλος που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ στα Καρδαμίτσια, θα ακολουθήσει το πρακτικό μέρος στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑΒΙ με την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών και στη συνέχεια με την διαδικασία της απόσταξης.

  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού, ο διευθυντής του παραρτήματος ΚΕΚ Ιωαννίνων Αργ. Κύρκος, η προϊσταμένη εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα, Μαρία Κωνσταντίνου και ο Γιάννης Παπαχρήστου, επιστημονικά υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος αναφέρθηκαν στη διαρκή προσπάθεια για να δοθούν διέξοδοι και κατάρτισης αλλά και επαγγελματικές, σε πρώην χρήστες.

  Παράλληλα ο κ. Κύρκος έκανε γνωστό πως το ΚΕΚ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ εντός του Απριλίου θα έχει λάβει την πιστοποίηση κατά ISO κάτι που σημαίνει ότι από τον Ιούνιο κι έπειτα θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Τα χρήματα είναι δεσμευμένα από την κεντρική υπηρεσία της ΔΥΠΑ και όπως ανέφερε ο κ. Κύρκος, δίνεται μία μάχη με το χρόνο, ώστε να υλοποιηθεί το πρώτο πρόγραμμα στις αρχές του Φθινοπώρου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ