Τρίτη 18.06.2024
More

  Σε επόμενη συνεδρίαση η συζήτηση για την πυρκαγιά

  Χωρίς να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση συζητήθηκε κατόπιν πιέσεων από τα μέλη του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου το ζήτημα με τις ζημιές και την αποκατάσταση αυτών έπειτα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Φοιτητικές Εστίες της πανεπιστημιούπολης την περασμένη εβδομάδα.

  Η Σύγκλητος συνεδρίασε την Τρίτη σε μία συνεδρίαση στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των εστιακών φοιτητών που ζήτησαν και να συζητηθεί το ζήτημα, αλλά να ληφθούν και συγκεκριμένες αποφάσεις σε δύο επίπεδα.

  Αφενός στο να αναληφθεί η ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο, αλλά και στον εξοπλισμό και τα προσωπικά αντικείμενα που καταστράφηκαν σε άλλα δωμάτια λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού και αφετέρου να υπάρξουν τροποποιήσεις επί του Κανονισμού Λειτουργίας των Εστιών, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους για μία σειρά προβλέψεων.

  Η Σύγκλητος αναμένει, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών κ. Ζαγκλαβάρας το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί με τον ίδιο να τονίζει πως αυτό φαίνεται στους ίδιους σαν μία προσπάθεια μετάθεσης ή απόδοσης ευθυνών είτε στη φοιτήτρια από το δωμάτιο της οποίας ξεκίνησε η πυρκαγιά είτε ακόμη και στο προσωπικό του πανεπιστημίου.

  Το γεγονός πως δεν ελήφθη καμία απόφαση την Τρίτη και πως υπήρξε παραπομπή για την επόμενη Σύγκλητο προκάλεσε αντιδράσεις με τους εστιακούς φοιτητές να προχωρούν από χθες Τετάρτη μέχρι και αύριο Παρασκευή σε κατάληψη στο κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών, στις οικονομικές υπηρεσίες, στο Κέντρο Δικτύων και στην Επιτροπή Ερευνών.

  Τουλάχιστον ως προς την αποκατάσταση πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Ζαγκλαβάρας, οι φοιτητές που έχουν δωμάτια στο ισόγειο και στους δύο πρώτους ορόφους έχουν επιστρέψει σε αυτά, ενώ έχουν τακτοποιηθεί σε άλλα δωμάτια οι φοιτητές του τρίτου ορόφου όπου καταγράφονται και οι περισσότερες ζημιές.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ