Σάββατο 08.05.2021
More

  Έμφαση στην ανάπτυξη πολιτικών ψυχολογικής στήριξης

  Την πτυχή της ψυχολογικής στήριξης όσων νοσούν από Covid 19, αλλά και ευρύτερα όσων έχουν ανάγκη στήριξης στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας ανέδειξε η επίσκεψη χτες της Υφυπουργού  Υγείας αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωής Ράπτη.

  Η κα Ράπτη είχε σειρά συναντήσεων με τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων της πόλης και με εκπροσώπους αρχών της πόλης.

  Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συναντήθηκε με τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή  καθώς και με τον  Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής.

  Η κα. Ράπτη στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην διάθεση του υπουργείου να ενισχύσει ψυχολογικά τους ασθενείς Covid 19 στα νοσοκομεία αλλά και όσους βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

  Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ειδικά προγράμματα για την ψυχολογική στήριξη: «Έχουμε διαπιστώσει την ανάγκη και θα δουλέψουμε για να παράσχουμε τη στήριξη που χρειάζεται» είπε μεταξύ άλλων. Αντίστοιχα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα συναντήθηκε με τον διοικητή και ενημερώθηκε για τις δράσεις που γίνονται στο νοσοκομείο ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό των τομέων.

  Στον Δήμαρχο

  Την Υφυπουργό δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

  Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να γίνει εκτενής συζήτηση για την κατάσταση στην περιοχή μετά την αύξηση κρουσμάτων Covid-19 όπως και για την κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

  Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα για τις δομές ψυχικής υγείας που λειτουργούν στα Γιάννενα και την αναβάθμισή τους.

  Η Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εκτενή συζήτηση που είχαν και τόνισε ότι η συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι συνεχής και προς όφελος των πολιτών.

  Η κα Ράπτη συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ