Πέμπτη 13.05.2021
More

  Ενίσχυση των δεσμών με την Ηπειρωτική ομογένεια

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, γίνονται σήμερα επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941), στις 10.00 στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας και στις 12.45 στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών.

  Χαιρετισμό στην τελετή στην Κλεισούρα καθώς και ομιλία στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών, θα εκφωνήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης.

  Στις εκδηλώσεις θα παρίσταται η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία, Σοφία Φιλιππίδου.

  Οι τελετές διοργανώνονται σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

  Στο Δημαρχείο

  Ο Υφυπουργός Κωνσταντίνος Βλάσης βρέθηκε χτες στα Γιάννενα και τον υποδέχθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

  Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υφυπουργού και σχετίζονται κυρίως με τον απόδημο ελληνισμό.

  Η Ηπειρωτική αποδημία είναι πολυάριθμη τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες χώρες της υφηλίου. Η ενίσχυση των δεσμών με την γενέτειρα είναι ένα από τα ζητήματα που μπορεί να προωθήσει το Υπουργείο όταν ξεπεραστούν τα εμπόδια που εγείρει η πανδημία, αναφέρει ο Δήμος.

  Ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει για την προώθηση θεμάτων του Δήμου.

  Ο κ. Βλάσης συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη.

  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ