Τρίτη 16.04.2024
More

  Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

  Με μία λαμπρή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν την Τετάρτη οι εκδηλώσεις για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

  Η 21η Φεβρουαρίου του 1913 ήταν μία σημαδιακή ημέρα για την Ήπειρο και τα Ιωάννινα που απελευθερώθηκαν μετά από 483 ολόκληρα χρόνια, σε μία εξέλιξη που σηματοδότησε την επέκταση των συνόρων του ελληνικού κράτους και γράφτηκε με ανεξίτηλο μελάνι στην ιστορική πορεία του έθνους.

  Χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων, καθώς επίσης τμήματα και σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Εθνοφυλακής παρέλασαν στο κέντρο της πόλης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του Προέδρου της Βουλής Κων. Τασούλα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικ. Δένδια, της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, των προέδρων των κομμάτων ΝΙΚΗ και Σπαρτιάτες κ.κ Νατσιού και Στίγκα αντίστοιχα, εκπροσώπων του κοινοβουλίου και της αυτοδιοίκησης και πλήθους πολιτών που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης.

   

  Οι εκδηλώσεις ανήμερα της επετείου ξεκίνησαν το πρωί με την Δοξολογία που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και στη συνέχεια με την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μπιζανομάχων, όπου κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  Στη δήλωσή της η κα Σακελλαροπούλου στάθηκε στη θυσία των χιλιάδων νέων του Ελληνικού Στρατού και των εθελοντών που έδωσαν και τη ζωή τους για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου σε ένα χρονικό ορόσημο για την ελληνική ιστορία.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ