Τετάρτη 22.03.2023
More

  Σε Κέντρο Πολιτισμού μετατρέπεται το Πνευματικό Κέντρο

  Τον δρόμο προς υλοποίηση παίρνει το έργο για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων του Πνευματικού Κέντρου και του παλιού δημαρχείου (σημερινό Ωδείο) μετά τη σύμβαση που υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας και ο ανάδοχος.

  Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

  Όπως σημειώνεται, η ενεργειακή – κτιριακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου, περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτούνται και εξασφαλίζουν την λειτουργία του σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και με υποδομές σύγχρονες και φιλικές περιβαλλοντικά.

  Παράλληλα όμως, φέρνει και αλλαγές στη χρήση σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

  Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, το κτίριο  του Πνευματικού Κέντρου θα μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού και Μουσικής  και θα φιλοξενεί το Δημοτικό Ωδείο, την Συμφωνική Ορχήστρα, έναν Σύγχρονο Εκθεσιακό Χώρο και έναν πολυχρηστικό Χώρο Εκδηλώσεων.

  Το σημερινό Δημοτικό Ωδείο θα γίνει διοικητικός χώρος.

  Όπως αναφέρεται, οι παρεμβάσεις στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, θα εξελιχθούν συνδυαστικά με αυτές στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου ολοκληρώνοντας τον στόχο της μετατροπής του μεν πρώτου σε κτίριο διοίκησης  και του δευτέρου σε αμιγές πολιτιστικό κτίριο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ