Παρασκευή 07.08.2020
More

  Λ. Νάτσης: «Ναι ή όχι στη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου»

  Ένα άρθρο του Λάζαρου Νάτση, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή»

  Η δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών απαιτεί από την αντιπολίτευση να τοποθετείται στις προτάσεις της με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.

  Αν λέει Ναι, είναι καλή. Αν λέει Όχι, είναι «ανίερη συμμαχία».

  Κι όμως, εγώ νόμιζα ότι η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει αλλά και να κάνει προτάσεις που βοηθούν στην εμβάθυνση των θεμάτων και την καλύτερη επιλογή προς όφελος των δημοτών.

  Στις προτάσεις μας, η Δημοτική αρχή απαντά με εμμονή στην άποψή της, αρνείται να συζητήσει διεξοδικά τις θέσεις μας και επιλέγει τα τερτίπια των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των υπουργικών ρυθμίσεων. Χάνει τον χρόνο της επικαλούμενη τη νομιμότητα αντί να κερδίζει τον σεβασμό μας με την στάση της.

  Ως μέγα ζήτημα για την Δημοτική αρχή, αλλά και για πολλούς άλλους θεσμικούς και μη παράγοντες, έχει αναδειχθεί το δικαίωμά της να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να κριθεί στο τέλος της θητείας της από τους δημότες.

  Αλήθεια, πόσο βολική και λανθασμένη αντίληψη και τελικά βαθιά αντιδημοκρατική!

  Βολική, γιατί ακυρώνει όχι μόνο την άλλη άποψη της αντιπολίτευσης αλλά μηδενίζει και την διαφορετική τοποθέτηση σε τεχνικό επίπεδο, με συνέπεια, να ανάγεται σε μία και μοναδική η δική της άποψη.

  Λανθασμένη, γιατί η Δημοκρατία, από διαρκής καθημερινή διαδικασία και ζητούμενο, γίνεται στιγμιαία και μόνο δια της κάλπης αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται. Αντίληψη που παγώνει την δημοκρατική καθημερινότητα των δημοτών και τους οδηγεί στην απαξίωση και τη μη συμμετοχή δίνοντας δικαίωμα στους «αριστοκράτες» να τους κατηγορούν για αδιαφορία.

  Πολύ δε περισσότερο που η ίδια η αντιπολίτευση δεν δικαιούται «να πάει σπίτι της» και να επανέλθει στο τέλος της θητείας για να τοποθετηθεί στον απολογισμό της δημοτικής αρχής.

  Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε, όχι δογματικά αλλά εκ των πραγμάτων, ότι η δημοτική αρχή μπορεί να ανταποκριθεί από μόνη της στο δύσκολο έργο που έχει. Έχουμε αποδείξει ότι, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στους οργανισμούς που συμμετέχουμε ως παράταξη, οι προτάσεις μας και οι απόψεις μας καλύπτουν ανεπάρκειες και αδυναμίες. Και φυσικά, δεν το κάνουμε ούτε για να υποτιμήσουμε την δημοτική αρχή, ούτε για να προβάλουμε το έργο μας αλλά για να ωφεληθεί ο δημότης.

  Τα μαθήματα δημοκρατίας που δεχόμαστε καθημερινά από την δημοτική αρχή σκοντάφτουν στον κάτοχο του « ορθού λόγου» και εμείς δεν τον κατέχουμε. Όμως τον αναγκαίο ορθολογισμό που μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση των προτάσεων και την καθημερινότητα του δημότη τον κατέχουμε. Η εμμονή της δημοτικής αρχής στον τρόπο αντιμετώπισης του δημοτικού συμβουλίου, των  παρατάξεων και τελικά των προβλημάτων, δείχνει ότι ιδεολογικό πρόβλημα υπάρχει, και αυτό μάλιστα, να το αντιμετωπίσουμε.

  Να το αντιμετωπίσουμε συζητώντας γι αυτό και όχι κρύβοντάς το κάτω από βολικές αντιλήψεις «για ανίερες συμμαχίες» γιατί αυτές δεν υπάρχουν, μένει όμως να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχουν «ανόητες συμμαχίες».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Αλ. Καχριμάνης: Να αρχίσει ξανά η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τα τοπικά κρούσματα

  «Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

  Ταυτοποίηθηκαν τα άγνωστα κρούσματα των Ιωαννίνων

  Σε άτομα νεαρής ηλικίας ανήκουν τα δύο θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στα Γιάννενα από τον ΕΟΔΥ. 

  Αύξηση της ανακύκλωσης, ελάχιστη ταφή απορριμμάτων

  Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δεκαετία 2020-2030, που φιλοδοξεί να επιτύχει την προσέγγιση της Ελλάδας με την Ευρώπη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 Αυγούστου.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου

  Τριετής φυλάκιση σε 53χρονο που προσέβαλε ανήλικες αθλήτριες από τα Γιάννενα

  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.