Πέμπτη 20.06.2024
More

  Νέο… τηλεγράφημα

  Ένα δέντρο (σύμβολο ζωής), ένα σπίτι (σύμβολο ασφάλειας), ένας δρόμος (σύμβολο ελευθερίας), ένα ποδήλατο (σύμβολο φυγής), ένα μολύβι (σύμβολο καταγραφής του ονείρου), ένα φιλί (σύμβολο του υπάρχω-υπάρχεις), μια χώρα (σύμβολο του κάπου ανήκω).

  Όλα ωραία, όλα όμορφα, μα πάνω απ’ όλα η αγάπη!

  Αγαπώ τη χώρα μου, προσπαθώ οι κάτοικοί της να ζουν, να τραγουδούν, να είναι ευτυχισμένοι. Να μην υπάρχει η αριστεία της ακρίβειας!

  Σε λίγες μέρες ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές. Για ευρωβουλευτές που να μη ψηφίζουν ότι θέλουν «κάποιοι πολύ λίγοι»! Σε μια Ε.Ε. που να παίρνει αποφάσεις με γρήγορους ρυθμούς.

  Σε μια Ε.Ε. με Έλληνες ευρωβουλευτές με δυνατές φωνές μέσα στην έρημο της καθεστωτικής μονοφωνίας. Με φωνές από τους κύκλους της ελπίδας. Μιας ελπίδας που θα μένει μακριά από την αισχροκέρδεια και την υπερσυγκέντρωση των κερδών σε πολύ λίγους.

  Με ευρωβουλευτές που να φροντίζουν για Κράτος Δικαίου, για Δημοκρατία, για χρηστή διαχείριση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, για να μη διαλυθεί το ΕΣΥ. Για αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική φροντίδα. Να έχουμε πραγματικά ανεξάρτητες Αρχές. Να φροντίζουν για όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις της νεότερης Ελλάδας. Να νοιάζονται για την υπογεννητικότητα, τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αδύναμους.

  Αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι το τελευταίο καταφύγιο των Ελλήνων για να προστατευτεί το Κράτος Δικαίου! Για μια ανεξάρτητη Ε.Ε.

  Ψηφίζω στις Ευρωεκλογές γιατί πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο, που τον αξίζουμε. Κόσμο χωρίς Τέμπη! Γιατί διεκδικώ τη ζωή που ονειρεύτηκα. Για να πάω από το φόβο στην προοπτική! Στέλνω μήνυμα υπέρ της Ειρήνης και του Διεθνούς Δικαίου. Για μια καλύτερη ζωή.

  Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει φως. Γιατί το φως περνάει κι απ’ τις χαραμάδες, ζεσταίνει και φωτίζει!

   

   

  Γιώργος Μακρίδης

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ