Παρασκευή 05.03.2021
More

  Απελευθέρωση έντασης στους ώμους

  Σε πολλές δουλειές η χρήση του υπολογιστή είναι απαραίτητη. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάθεσαι για πολλές ώρες στο γραφείο. Η πολύωρη εργασία σε ένα γραφείο, όμως, είναι ικανή να συσσωρεύσει ένταση στην περιοχή των ώμων.

  Η ένταση που συγκεντρώνεται, προκαλείται από την κακή ευθυγράμμιση, η οποία αναγκάζει τους μυς να σταθεροποιηθούν και να δημιουργήσουν πόνο, άγχος και δυσκαμψία. Και ακόμα κι αν δεν αισθάνεσαι πόνους κάθε λεπτό της ημέρας, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να το καταπολεμήσεις όσο είναι νωρίς.

  Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ 5 είδη ασκήσεων, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τους πόνους αυτούς …

  Βαθιές αναπνοές

  Ενσωματώνοντας τη βαθιά, διαφραγματική αναπνοή στην ημέρα σου, θα δεις να αλλάζει δραστικά το επίπεδο έντασης σε όλο το μυοσκελετικό σύστημα σου και θα γίνεται πρόσληψη του απαραίτητου οξυγόνου στο σώμα. Δοκίμασε να κλεισεις τα μάτια και πάρε τουλάχιστον πέντε βαθιές, προσεγμένες εισπνοές και εκπνοές. Μέτρησε έως το πέντε στην εισπνοή και πάλι άλλο τόσο στην εκπνοή.

  Βυθίσεις

  Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο μήκος των ώμων. Μετά την εκπνοή, αναδίπλωσε τον κορμό σου προς τα εμπρός, αφήνοντας το κεφάλι χαλαρό προς το έδαφος. Σήκωσε τα χέρια προς τα εμπρός και δέσε τα μεταξύ τους, αφήνοντάς τα κι αυτά να πέσουν ανάλαφρα προς τα κάτω. Μείνε για 5 με 10 αναπνοές.

  “Αγγελάκια” στον τοίχο

  Στήριξε ολόκληρη την πλάτη σου στον τοίχο με τα πόδια σου λίγο πιο μπροστά. Με τα χέρια στραμμένα σε γωνία 90 μοιρών, πίεσε πρώτα τον τοίχο με τους αγκώνες σου και στη συνέχεια προσπάθησε να φέρεις τις κορυφές των χεριών σου στον τοίχο στο ύψος των ματιών, σταματώντας οπουδήποτε αισθάνεσαι άνετα. Από εκεί ξεκίνα να σηκώνεις τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου, ενώ εξακολουθείς να έχεις απόλυτη επαφή με τον τοίχο και επέστρεφε αργά στην αρχική θέση. Κάνε δύο έως τρία σετ 8 με 10 επαναλήψεων.

  Απελευθέρωση των ώμων

  Κάθισε σε μια καρέκλα και ακούμπησε πίσω. Τοποθέτησε ένα από τα χέρια σου στο κέντρο του στήθους με τον αντίχειρα και το δείκτη σου, ξεκουράζοντας την παλάμη σου. Τοποθέτησε το άλλο χέρι πάνω από το πρώτο για υποστήριξη. Πίεσε τα χέρια σου στο στήθος απαλά, στη συνέχεια διατηρώντας αυτή την πίεση, ξεκίνα να τραβάς τα χέρια προς τα κάτω μέχρι να αισθανθείς την ένταση στους ώμους σου. Σταμάτησε εκεί και κράτησέ το για 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Μπορείς να γυρίσεις απαλά το κεφάλι σου προς τα πίσω και προς κάθε πλευρά για να εστιάσεις το τέντωμα σε έναν ώμο ή στη μία πλευρά του λαιμού.

  Τέντωμα στον τοίχο

  Στάσου με το πρόσωπο στραμμένο στον τοίχο και με απόσταση περίπου 15 εκατοστά από αυτόν. Τοποθέτησε τις παλάμες σου ευθεία πάνω στον τοίχο και σταδιακά πίεσε το στήθος σου σε βύθιση προς τα εμπρός. Μείνε σε αυτή τη στάση για μερικές αναπνοές και επέστρεφε στην αρχική σου θέση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ