Τρίτη 28.06.2022
More

  Αποκλιμάκωση τέλη Μαρτίου …μέχρι τότε προσοχή

  Η πνευμονολόγος Βασιλική Λάζου ρωτήθηκε για την άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και τον αριθμό των κρουσμάτων

  Έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται η περαιτέρω αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, ενώ ο σχεδιασμός για την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν υπάρξει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας των κρουσμάτων και μια νέα πίεση του ΕΣΥ, όπως αυτό διαμηνύεται από την πλευρά της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία.

  Προσοχή και μάσκες στον συνωστισμό

  Η πνευμονολόγος Βασιλική Λάζου ρωτήθηκε για την άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και τον αριθμό των κρουσμάτων που είναι ψηλά στην περιοχή μας λέγοντας ότι στην πλειονότητα η νόσηση είναι ήπια.

  Υπογράμμισε επίσης, ότι ήταν αναμενόμενη η κλιμακούμενη αύξηση των κρουσμάτων μετά την άρση της χρήσης μάσκας αλλά των αργιών της Αποκριάς που είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συγχρωτισμός και άρα και η μετάδοση του αριθμού των κρουσμάτων.

  Την ίδια ώρα οι εμβολιασμοί είναι πολύ λίγοι σε όλη τη χώρα και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους ανεμβολίαστους ενώ η κυβέρνηση είναι προ των πυλών για αναστολή του προστίμου στους άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

  Η κα. Λάζου κάλεσε εκ νέου τον ευάλωτο πληθυσμό που δεν έχει εμβολιαστεί να το πράξει καθώς οι πολίτες αυτοί είναι υποψήφιοι για βαριά νόσηση και κατάληξη.

  Για την απόφαση περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού την οποία και προανήγγειλε  ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η κα. Λάζου δήλωσε την διαφωνία της.

  Ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά στην απόφαση ακολουθώντας την πεπατημένη άλλων χωρών.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ