Τετάρτη 10.08.2022
More

  Όχι στις «χημικές» δίαιτες- Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή!

  Οι δίαιτες που υπόσχονται «θαύματα» είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

  Οι δίαιτες που υπόσχονται «θαύματα» είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η επιθυμία για γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα που θα μας βγάλουν «ασπροπρόσωπους» στην παραλία, είναι εντονότερη από κάθε άλλη εποχή.

  Στη κατηγορία αυτή εξέχουσα θέση κατέχουν οι λεγόμενες «χημικές» ή/και «μονοφαγικές» δίαιτες, που υπόσχονται μεγάλη και άμεση απώλεια βάρους, το αντίθετο δηλαδή από αυτό που προτείνουν η επιστημονική βιβλιογραφία και οι διεθνείς φορείς σχετικά με τις στρατηγικές μείωσης του βάρους. «Οι δίαιτες αυτές θα πρέπει να αποφεύγονται» ανέφερε χαρακτηριστικά η διατροφολόγος κα. Ναυρόζογλου ξεκαθαρίζοντας ότι ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και παράλληλα για να έχουμε υγεία.

  «Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα και παράλληλα η διατήρηση ή/και βελτίωση της υγείας, η απώλεια βάρους θα πρέπει να προέρχεται από συνδυασμό μιας ισορροπημένης δίαιτας με ήπιο θερμιδικό περιορισμό και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας» υπογράμμισε καλώντας όλους να ακολουθούν μια διατροφή που να περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες τροφές για τον οργανισμό.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ