Σάββατο 20.04.2024
More

    ΥΓΕΙΑ&ΣΩΜΑ

    AstraZeneca: «Κλινικά σημαντικά» τα αποτελέσματα των δοκιμών των φαρμάκων για τους καρκίνους του μαστού και του πνεύμονα

    Η AstraZeneca συνεργάζεται με την ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Daiichi Sankyo για την ανάπτυξη δύο βασικών συζεύξεων αντισωμάτων-φαρμάκων

    Η καθημερινή σωματική άσκηση 20 λεπτών μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

    Στις ανεπτυγμένες χώρες οι ενήλικες περνούν κατά μέσο όρο 9 έως 10 ώρες καθημερινά καθιστοί

    Ρόδι: Πώς το διαλέγουμε, πώς το κόβουμε και πώς το συντηρούμε

    Το ρόδι ταιριάζει υπέροχα σε διάφορες συνταγές, αλλά και στις σαλάτες.

    Covid-19: Ασφάλεια και οφέλη του μητρικού εμβολιασμού για τα νεογέννητα

    Τα βρέφη που είχαν εκτεθεί στο εμβόλιο είχαν μικρότερο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας

    Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τρόφιμο για την καρδιά

    Οι πληροφορίες προκύπτουν από τη διατροφή και τα αποτελέσματα υγείας 134.297 ανθρώπων

    Οι θάνατοι από εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να διπλασιαστούν έως το 2050, προειδοποιούν οι επιστήμονες

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως

    Το βυσσινί φρούτο που ρίχνει το σάκχαρο και προστατεύει καρδιά και οστά

    Οι βανίλιες είναι εξαιρετικά θρεπτικές, περιέχουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά

    Αυτές οι τροφές ρίχνουν χαμηλά την «κακή» (LDL) χοληστερόλη

    Η μείωση της «κακής» χοληστερόλης LDL (Low-Density Lipoprotein) μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

    Ενημέρωση και πρόληψη, «όπλα» για τον καρκίνο του μαστού

    Ο κ. Χάρης Χαρίσης εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο πως οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα να φοβούνται

    Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

    Αυτό ισχύει τόσο για το επεξεργασμένο όσο και για το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας

    Covid-19: Νέο χάπι αντιμετωπίζει την απώλεια της όσφρησης και της γεύσης

    Στις αρχές της πανδημίας, περίπου το 40-50% των ασθενών με κορονοϊό παρουσίαζαν διαταραχή της όσφρησης ή της γεύσης

    Προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου

    Τι λέει η πνευμονολόγος Βασιλική Λάζου για τον εμβολιασμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ