Σάββατο 28.01.2023
More

  Πολλές οι ιώσεις -Προσοχή στα συμπτώματα

  Η πνευμονολόγος Βασιλική Λάζου κάλεσε τους πολίτες να δίνουν προσοχή στα συμπτώματα και να κάνουν έλεγχο για κορωνοϊό και γρίπη.

  Η απότομη αλλαγή του καιρού, το κλείσιμο των παραθύρων και ο συνωστισμός «βοηθούν» στην μετάδοση των ιών οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται. Οι ιώσεις ταλαιπωρούν πολύ κόσμο ενώ τα συμπτώματα είναι κοινά στις περισσότερες από αυτές.

  Η πνευμονολόγος Βασιλική Λάζου κάλεσε τους πολίτες να δίνουν προσοχή στα συμπτώματα και να κάνουν έλεγχο για κορωνοϊό και γρίπη. Άλλωστε, στα φαρμακεία κυκλοφορεί τεστ ανίχνευσης και των δύο ταυτόχρονα.

  Κατά τα λοιπά, με τα πρώτα συμπτώματα και αν αυτά είναι έντονα, θα πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό μας προκειμένου να μας χορηγήσει και την ανάλογη φαρμακευτική θεραπεία.

  Στο μεταξύ, σταθεροποιημένη είναι η πορεία της πανδημίας στην Ήπειρο, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα από 14 μέχρι 20 Νοεμβρίου.

  Στο διάστημα αυτό δεν καταγράφονται εξάρσεις σε κανένα από τους τέσσερις νομούς. Συνολικά στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν 1.804 κρούσματα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ανέρχονταν σε 1.878.

  Αναλυτικά τα στοιχεία

  – Στο Νομό Άρτας επιβεβαιώθηκαν 306 κρούσματα και καταγράφεται μείωση κατά 17,96%.

  – Στο Νομό Θεσπρωτίας επιβεβαιώθηκαν 190 κρούσματα και σημειώνεται αύξηση κατά 10,47%.

  – Στο Νομό Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 1.056 κρούσματα με μείωση κατά 1,58%.

  – Στο Νομό Πρέβεζας τέλος επιβεβαιώθηκαν 252 κρούσματα με την μείωση να ανέρχεται στο 5,26.

  Μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζεται ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο ανεβασμένο είναι το νούμερο των θανάτων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 53.800 μολύνσεις για την εβδομάδα 14-20 Νοεμβρίου, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανέρχεται στους 89, ενώ 147 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. Οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 27% των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 5.360.506 κρούσματα εκ των οποίων 52.1% γυναίκες.

  Το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη εβδομάδα ήταν 1.356 ασθενείς.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ