Τετάρτη 29.05.2024
More

  «Καίει» το θέμα των πλειστηριασμών

  Για το μεγάλο θέμα των πλειστηριασμών ρωτήθηκε ο δικηγόρος Χάρης Λαζάνης, τονίζοντας πως οι δανειολήπτες χρειάζεται να επιδείξουν μεγάλη προσοχή

  Για το μεγάλο θέμα των πλειστηριασμών ρωτήθηκε ο δικηγόρος Χάρης Λαζάνης, τονίζοντας πως οι δανειολήπτες χρειάζεται να επιδείξουν μεγάλη προσοχή, ενώ ταυτόχρονα συνέστησε στους πολίτες να ζητούν και νομικές συμβουλές.

  Μετά το γεγονός στην Αθήνα το θέμα των πλειστηριασμών επανέρχεται καθώς δεκάδες εκατοντάδες είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους και να βρεθούν εκτός. Ο κ. Λαζάνης εξήγησε ότι θα πρέπει οποιοσδήποτε έχει τέτοιο θέμα να προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα εργαλεία που υπάρχουν για να μπορέσει να προστατεύσει την πρώτη κατοικία.

  Ρωτήθηκε και ο πρωθυπουργός

  Το θέμα των πλειστηριασμών απασχόλησε και την κεντρική πολιτική σκηνή καθώς για αυτό ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε  εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του και ότι κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία.

  Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους ενώ είπε ότι οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς» τόνισε ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πολιτεία να εξετάσει ποιες επιλογές μπορούν να υπάρξουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

  «Κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται πιστεύω με σεβασμό και με ευαισθησία. Όμως η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και ειδικά την κύρια κατοικία τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μία μικρή εξαίρεση. Οι περισσότεροι πολίτες σπεύδουν, ρυθμίζουν και πληρώνουν και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους είναι συνεπείς. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

  Παράλληλα, τόνισε πως «πράγματι τώρα αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με την αύξηση του κόστους δανεισμού, για αυτό έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα αυτό, σε συνεννόηση με τις με τις τράπεζες».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ