Δύο ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι παράγουν πρωτεΐνες στο εργαστήριο που καταφέρνουν να καθαρίσουν το αίμα από τα τριγλυκερίδια.
Τα τριγλυκερίδια, τα λίπη που φαίνονται να είναι το κλειδί κάθε διατροφής, παραμένουν ένα μυστήριο για πολλούς ερευνητές. Πολλά από αυτά είναι σε μπέργκερ, πίτσες κ.λπ., αλλά μερικά είναι αναγκαία για να τροφοδοτήσουν το σώμα στις καθημερινές δραστηριότητες.
Οι ερευνητές Mark Cartberry και Sean Davidson στο UC College of Medicine (Σινσινάτι, ΗΠΑ), βρήκαν έναν τρόπο να παράγουν στο εργαστήριο μια ανθρώπινη πρωτεΐνη που παράγεται στο ήπαρ γνωστή ως Απολιποπρωτεΐνη – Apolipoprotein A5 (APOA 5) και η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό και την «εκκαθάριση» των υψηλών επιπέδων τριγλυκεριδίων από την κυκλοφορία του αίματος.