Τρίτη 30.04.2024
More

    Στο Μέγαρο Μαξίμου τα ζητήματα των Ιωαννίνων

    Στο Μέγαρο Μαξίμου η βουλευτής Ιωαννίνων, Μ. Κεφάλα

    Με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η βουλευτής Ιωαννίνων, Μ. Κεφάλα, έχοντας τη δυνατότητα να συζητήσει σχετικά με τις εξελίξεις σε τρέχοντα ζητήματα της κεντρικής, αλλά και της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, που συμπαρασύρουν τις εξελίξεις στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας και η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποφορτίσει την ισχυρή πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου και των Ιωαννίνων ειδικότερα, με πολλές παρεμβάσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μεταμορφώνοντας σταδιακά την Ήπειρο σε μία περιφέρεια της χώρας ιδιαίτερα ελκυστική, όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά παράλληλα και ως ένας ιδανικός τόπος για επενδύσεις.

    Ακόμη ένα ζήτημα που συζητήθηκε, ήταν η υλοποίηση μίας σημαντικής παρέμβασης με αναπτυξιακό χαρακτήρα και στοιχεία περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της κατασκευής του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου, πρωτοβουλία που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε από τα Ιωάννινα.

    Τέλος, η κα Κεφάλα, που πολλούς μήνες πριν, είχε αναδείξει την αναγκαιότητα του επανακαθορισμού της οριοθέτησης της Παμβώτιδας, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν με την υλοποίηση του σχεδιασμού, παρουσίασε τις παραμέτρους της υπόθεσης, επαναφέροντας την πρότασή της για την επαναοριοθέτηση, προτείνοντας επίσης και τις απόλυτα εφικτές λύσεις που υπάρχουν, ώστε και το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικά αναγκαίο έργο να υλοποιηθεί.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ