Παρασκευή 18.10.2024
More

    «Όχι» στην μονάδα βιοαερίου και με επιχειρήματα

    Εκπρόσωποι της Σκλίβανης επισκέφθηκαν την Πέμπτη το πρωί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα

    Εκπρόσωποι της Σκλίβανης επισκέφθηκαν την Πέμπτη το πρωί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα για την διαφωνία τους στην πιθανή λειτουργία μονάδας βιοαερίου στην περιοχή τους.

    Η άρνηση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι καθολική ενω στο πλευρό τους οι κάτοικοι της Σκλίβανης έχουν την περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Δωδώνης.

    Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Βασίλης Μαγγιώρος, μαζί με τον πρόεδρο της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Αττικής και τον πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Σκλίβανης και κατοίκους της περιοχής, κατέθεσαν τις απόψεις τους και διατράνωσαν την αντίθεσή τους καθώς στην περιοχή τους δεν υπάρχουν κτηνοτροφικά απόβλητα ώστε να δικαιολογείται μια τέτοια εγκατάσταση.

    Ο κ. Μαγγιώρος υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο ζήτημα και ερώτημα είναι «γιατί να γίνει μια τέτοια επένδυση σε μια περιοχή που δεν είναι παραγωγός κτηνοτροφικών αποβλήτων;».

    Ο κ. Μαγγιώρος όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της περιοχής εξήγησαν ότι δεν είναι καθολικά αντίθετοι με τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά όταν αυτές γίνονται για να λύσουν προβλήματα και όχι για να δημιουργήσουν όπως στην περίπτωση της Σκλίβανης «Αν η Σκλίβανη ήταν μια περιοχή όπου υπήρχε πρόβλημα ανεξέλεγκτης απόρριψης κτηνοτροφικών αποβλήτων, θα ήμασταν θετικοί, αλλά το σύνολο των αποβλήτων θα έρχεται από άλλες περιοχές και το 50% εξ αυτών εκτός Ιωαννίνων» κατέληξαν οι εκπρόσωποι της περιοχής.

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ