Πέμπτη 19.09.2024
More

    Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας 

    Στις αλλαγές που επίκεινται στο επίδομα ανεργίας αναφέρθηκε την Δευτέρα η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι οι αλλαγές στην φιλοσοφία του επιδόματος ανεργίας θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

    Εμπροσθοβαρές και πιο δίκαιο το επίδομα ανεργίας

    Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι θα υπάρξουν δύο σημαντικές δομικές αλλαγές οι οποίες θα κάνουν το επίδομα ανεργίας «πιο δίκαιο» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας θα είναι εμπροσθοβαρές, δηλαδή θα είναι μεγαλύτερο τους πρώτους μήνες της επιδότησης και στην συνέχεια θα μειώνεται ώστε να παρακινεί τον άνεργο να βρει εργασία.

    Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης. «Διαφορετικό επίδομα θα παίρνει ένας εργαζόμενος μερικής από ένα εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

    Επιπλέον, η υπουργός Εργασίας σημείαωσε ότι κάτα πάσα πιθανότητα θα έχουμε συγχώνευση του τακτικού επιδόματος με το μακροχρόνιο, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι και24 μήνες.

    Επιπρόσθετα, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο ατομικό σχέδιο που καταρτίζει ο υποψήφιος σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ. Στην περίπτωση που κάποιος άνεργος απορρίψει τρεις θέσεις εργασίας τότε διακόπτεται και η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

    Τέλος, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στο εποχικό επίδομα ανεργίας, για το οποίο εξτάζονται επίσης πιθανές αλλαγές.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ